Ansambl „Hajo“

Tamburaški ansambl “Hajo“ iz Subotice nastao je 1988. godine, te ove godine slavi 30 godina postojanja i rada.

Foto: Ansambl Hajo


Kontakt i rezervacije: 
063/808-78-35 Marinko

Email: ansambl.hajo@gmail.com

Veb sajt: ansamblhajo.com

Broj članova: 6

Muzički žanrovi: Narodna / Folk, Zabavna / Pop, Starogradska

Nastupaju na: Svadba / Venčanje, Rođendan, Krštenje, Godišnjica, Matursko veče, Apsolventsko veče, Slava, Nova godina, Klub svirka, Sportski događaj, Humanitarni koncert

Sedište benda: Subotica

Facebook: Ansambl Hajo

Youtube: Ansambl Hajo

O nama:

Jedan je od retkih orkestara koji se tamburaškom muzikom bavi profesionalno a sebi za cilj su uzeli očuvanje tradicionalne tamburaške muzike, te stvaranje novih autorskih kompozicija.

Orkestar je 25-godišnji jubilej obeležio izdavanjem svog autorskog CD-a koji nosi naziv “Evo opet šorom vranci jure“, u izdanju Croatia records-a.

Ansambl nosi naziv “Hajo“ po nadimku čuvenog virtuoza i kompozitora Pere Tumbas – Haje. Pored dugogodišnjeg sviranja u restoranu, ansambl “Hajo” danas slobodno i bez stalnog angažmana radi u Srbiji, ali i zemljama u okruženju.

Što se muzičkog repertoara tiče, sviraju ex-YU, dalmatinske, crnogorske i bosanske sevdalinke i sve što se može odsvirati na tamburama.

Učesnici su brojnih festivala na kojima su osvajali nagrade, poput Tamburica fest-a, Festival Zlatna tamburica, Festival Bunjevački pisama, Festival Šokačke pisme i mnogi drugi.

Foto:

Video:

 

 

Podelite ovo sa prijateljima!
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments