Odžački „Lazamer“ predstavio svoj prvi singl „Balada o superheroju“

NOVOSTI – 11.04.2018. – Na zvaničnom YouTube kanalu, tačno pred 8. mart, odžački duo „Lazamer“ objavio je svoj prvi singl koji nosi naziv „Balada o superheroju“.

Foto: Printscreen

Iako je pesma snimljena još u decembru 2017. godine, svetlost dana ugledala je tri meseca kasnije. Melodičan zvuk gitare prati prepoznatljivi vokal koji slušaoca vodi kroz jednu iskrenu ljubavnu priču, obogaćenu emocijama i situacijama kroz koje je svaki „heroj“ prošao, barem jednom u životu.

Na pitanje šta pesma predstavlja, autori odgovaraju ovako: „Balada o superheroju“, da nije pesničke estetike, mogla bi se zvati „Balada o umišljenom mačo konju koji cvili i jeca“. Pesma, zapravo, govori o svima nama koji smo osetili ono iskustvo kad imaš neke lepe šiške u drugom redu amfiteatra, i još lepše oči ispod šiški koje te gledaju onako kako bi svi poželeli da ih njihova izabranica gleda. I ako započneš svoj konjski mačo ples, stavljajući automatski one lepe šiške i oči u inferioran položaj, shvatiš to kao igru u kojoj ti imaš jače figure (treći stih pesme) To je otprilike ono: „Mala, večeras i’am vremena… ‘oćemo?“ I onda odjednom, šiškicama pun k…ufer takvih tvojih svinjarija, i… to je to! Saspu ti sve u zbunjenu facu, dok nevešto pokušavaš da napraviš patetični „Brendon Volš pogled“ ne bi li na staru slavu popasao i samilost, a ustvari toneš još dublje u ulogu očajnog superheroja. I onda noć boli kako ne bi trebalo da boli…

Da je pesmi posvećena puna pažnja i dosta vremena potvrđuje odlična produkcija, aranžman i perfektna sinergija instrumenata i vokala. U pesmi „Balada o superheroju“, gitaru je svirao Nikola Inđić Kolja, na basu je bio Pop, cajon je svirao Goran Lazarević Laza, a vokal je bio Miodrag Stefanović Amer. Takođe, moramo pohvaliti i spot koji je sam za sebe umetničko delo, a koji kroz pesmu prati stanje uma našeg protagoniste.

Poslušajte pesmu i pogledajte spot:

N. Janjanin
Podelite ovo sa prijateljima!